torsdag 22. april 2010

Nytt forsøk på bryllupsbolero

Ja nå er annet forsøk ferdig og den passet! Nå gjenstår det å prøve den til kjolen! Spennende... Denne gangen gikk jeg opp til pinne nr 4 og brukte en tråd Mandrin Petit og en tråd Vivaldi...


Skal prøve å beskrive hva jeg gjorde. La opp 49 masker(5 mønster på 2 rettmasker på hver side av midtmasken) . Strikket mønster som beskrevet i oppskriften men etter ca 30 cm økte jeg i hver side 1 maske 9 gr. Dette blir to ekstra mønster(9m) Erm målte ca 50 cm. Bruden ville ha den litt lang...Jeg valgte å strikke de økte maskene glattstrikk men de kan også strikkes inni mønster. Delte arbeidet, det vil si at jeg til nå hadde strikket rundt på 4 pinner og nå strikket jeg ryggen frem og tilbake...jeg økte 1 maske i førsten av omgangen 2 ggr så strikket et mønster(4 rader) så økte jeg dette en gang til( altså 4 ekstra masker. ) Nå strikket ca 14 mønster(dette må du måle selv og finn ut hvor langt det er til midt på din rygg). Fell av. Strikk en maken erm!
Du kan kjøpe et bånd og tre det i kryss i raden midt på ryggen(staver og luftmaske raden)
Mønsterrader (4 omg)

Rad 1; 2r, gjenta : 1r,et kast,2r,en maske tas av pinnen 1r trekk den rette over den andre masken,2r sammen,2r,et kast(9 masker et mønster)

Rad 2 , 4 pinner; rett alle masker, frem og tilbake; vrang alle masker

Rad 3; 2r, gjenta :et kast,2r,en maske av pinnen 1r trekk den rette over den andre masken, 2r sammen, 2r,etkast,1r.

Rad 4 ; 4 pinner; rett alle masker,frem og tilbake; vrang alle masker


Hekle fastmasker rundt åpningen og hekle slik langs ryggen. 1 luftmaske ,hopp over en fastmaske, en stav... fortsett slik. Langs for- og bakstykket hekle slik, i første fastmaske en fastmaske +tre staver+en fastmaske hopp over en fastmaske, hekle en fastmaske i neste( her kan du hekle inn en perle ...)
Håper dette var forståelig!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar